top of page
iStock-992222038.jpg

ASANSÖR ÇEŞİTLERİ

  • İNSAN ASANSÖRLERİ
    İnsan taşınmasını amaçlayan asansörlerdir. Kapasiteleri kadar, konfor ve kullanım rahatlığı ön planda tutularak tasarlanırlar. İnsan Asansörleri genel olarak konutlarda kullanılır ve 1. sınıf asansörler kategorisine girer. Bunun dışındaki (iş yerleri, oteller vs.) asansör grupları 2. sınıf olarak adlandırılır. Diğer tipleri, dispanser (1600 ve 2000 kg beyan yüklü) ve hastanelerin (2000 ve 2600 kg beyan yüklü) ihtiyaçlarını karşılayan özellikle hastane yataklarındaki hastaların tıbbi yardım cihazlarıyla taşınması için tasarımlanan SINIF 3 asansörleri ve bu aradaki boyutlardan seçilen SINIF 2 asansörleridir. SINIF 1 ASANSÖRLERİ 320 ve 400 kg beyan yüklü küçük kabinler yalnız insan taşımak için kullanılır. 630 kg beyan yüklü orta boy kabinler insan taşımaya ek olarak özürlü kişiler için normal tekerlekli sandalye ve çocuk arabalarının taşınması içinde kullanılabilir. 1000 kg beyan yüklü büyük boy kabinler, orta boy kabinlerin taşıyabileceği yüklerin yanı sıra, tutamakları sökülebilen sedyelerin, tabutların ve mobilyaların taşınması içinde kullanılabilirler. SINIF 2 ASANSÖRLERİ Sınıf 1 ve Sınıf 3 özelliklerini birlikte taşıyabilen, beyan yüküne göre konut dışı yerlerde ve sağlık tesislerinde de kullanılabilen asansörlerdir. SINIF 3 ASANSÖRLERİ Özel olarak hasta taşımak amacıyla tasarımlanmış asansörlerdir. 1600 kg ve 2000 kg beyan yüklü asansörlerin kabinleri, çoğu dispanser ve hastaların ihtiyacını karşılar. 2500 kg beyan yüklü asansörlerin kabinleri, özellikle hastane yataklarındaki hastaların tıbbi yardım cihazlarıyla birlikte taşınması için uygundur.
  • HİDROLİK ASANSÖRLER
    Kaldırma işi, hidrolik sıvısını, kabini doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen bir kaldırıcıya sevk eden ve elektirikli tahrik edilen bir pompa vasıtasıyla gerçekleşen asansörlerdir. Bu asansörlerde aşağı yön hareketi kabinin kendi ağırlığı ile gerçekleşmektedir. Hidrolik asansörlerde makine dairesi genel olarak, ilk durak seviyesinde bulunur. Burada bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik makinesi (düzeneği), kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır. Asansör kuyusu içinde; kabin, varsa karşı ağırlık silindir piston sistemi, askı tertibatı ve tamponlar bulunmaktadır. Hidrolik asansörler elektriğin tahrik ettiği pompanın yağı itmesiyle pistonların kabini kaldırması esasına göre çalışır. Pompalanan yağ, hidrolik makinesinden belirli şartları yerine getirerek geçip borular vasıtasıyla silindiri harekete geçirirler. Silindir kabine doğrudan veya dolaylı olarak bağlanmış olabilir. Silindirin ittiği kabin alınan kumanda ile gerekli kata taşınır. Hidrolik asansörler genellikle;konutlarda,villa ve evlerde,tadilat gören binalarda;bina statiğine ek yük getirilmesinin istenmediği durumlarda(örneğin eski eser tadilatı),fabrikalarda,alış veriş merkezlerinde panaromik olarak kullanılırlar.Asansörler genel olarak yapılan sözleşmeler gereği aylık,6 aylık ve yıllık olarak gerekli bakımlardan geçmelidir.Hidrolik asansörler 7 veya daha az katlı trafiği çok yoğun olmayan binalarda kullanılmaktadır. Engelliler için yasal olarak belirlenen koşulları özel mekanlarda da gerçekleştirmeyi kendimize hedef edindik. Asansörlerimiz her türlü yapısal konuma uygun olup tarafımızdan uzmanlıkla monte edilmektedir. Güvenlik ve kullanıcı memnuniyeti tarafımızdan garanti edilmektedir. Yaşam kalitenizin artışını diliyoruz. BLM kaldırma platformu ile engelli ve tekerlekli sandalye kullanan insanlar 100 cm’lik yükseklik farklarını güvenilir bir yapıda geçebilmektedir.
  • MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖRLER
    Makine dairesiz asansörlerde makine kuyunun en üstüne monte edilmektedir. Kullanılan karkas sistemi, 1:1 uygulamalarda hidrolik 2:1 tek piston sistemlerde kullanıldığı gibi semer karkas (L karkas) olup hidrolik asansörde olduğu gibi montajı kolay ve basittir. Bunun yanında dişlisiz makinenin seyir konforu da beraberinde sağlanmış olmaktadır. Asansör’ün ulaşabileceği maksimum hız 1,6m/sn olduğundan yüksek seyir mesafeleri ve yoğun çalışan asansörler için en uygun çözümlerden biridir. Günümüzde asansör ruhsatlarını veren belediyeler sorumluluk alanlarında makine dairesiz asansörü zorunlu tutabilmektedir. Ayrıca hava limanı, yolcu terminalleri, çok katlı mağaza ya da alışveriş merkezleri ile eğitim kurumları ve sağlık kuruluşları için uygun bir çözüm oluşturur. Özellikle yoğun yolcu trafiği olan yüksek binalar ve konfor arayışında olanlar için tercih edilmektedir. Makine dairesi oluşturulması için standartlara uygun alanı bulunmayan binalarda çözüm yöntemidir. İlk kurulum maliyeti daha makine daireli asansörlere göre bir miktar yüksek olmasına karşın uzun ömürlü olması avantaj sağlar Sessiz ve konforlu olmasının yanında daha güvenlidir.
  • YÜK - SEDYE - ARAÇ ASANSÖRLERİ
    Yüklerin şahıslar refakatinde taşınması amaçlı olarak tasarlanırlar. Taşıma kapasitelerine göre yük asansörleri; 630 Kg, 1000 Kg, 1600 Kg, 2000 Kg ve 2000 Kg üzeri kapasitelerdedir. Sağlık tesislerinde kullanılan hasta asansörleri, SEDYE taşımak amaçlı olarak tasarlanırlar. Hasta asansörlerinin taşıma kapasiteleri 1600 Kg, 2000 Kg, 2500 Kg şeklindedir veya eski binalarda (mevcut kuyu ölçülerine uygun olarak) 900 Kg şeklinde alternatif bir çözümde önerilebilir. Kabin iç dizaynı ve kabin aydınlatmaları itina ile, hastanın psikolojisini rahatlatmak hedef alınarak seçilir. Asansörü kullanan hastaların sedye ve tekerlikli sandalye ile kabin giriş ve çıkışlarında sorun yaşamamaları için kabin kat seviyelerinin kusursuz ayarı yapılmaktadır.
  • YEMEK ASANSÖRLERİ
    (Monşarj Asansörü) İnsan veya yük asansörünün sığmadığı veya ekonomik çözüm gereken durumlarda monşarj asansörü ideal çözüm olabilir. Evler veya restaurantlar için 50 kg kapasitede monşarj asansörlerinden, mağazalar, banka şubeleri, hastaneler veya otellerin ihtiyaç duyabileceği 300 kg kapasiteye kadar küçük yük asansörlerine her tip ihtiyaç için bir çözümümüz vardır. Yapınıza uygun monşarj asansörünü planlayabilmemiz için satış sorumlunuzu aramanız yeterli…
  • PANORAMİK ASANSÖRLER
    Panorama Bir estetik harikası, binanızın mimarisine ayrı bir özellik katan panoramik asansörler her bina için ayrı ayrı tasarlanır. Kabinin cam ile çerçevelenmiş olması kullanıcısına ayrı bir ferahlık vermekte ve insanlar kapalı bir kabin yerine panoramik asansörleri tercih etmektedir. Kabinin cam ile çerçevelenmiş olması kullanıcısına ayrı bir ferahlık vermekte ve insanlar kapalı bir kabin yerine panoramik asansörleri tercih etmektedir.
  • ENGELLİ ASANSÖRLERİ
    Engelliler için yasal olarak belirlenen koşulları özel mekanlarda da gerçekleştirmeyi kendimize hedef edindik. Asansörlerimiz her türlü yapısal engelli-asansörü konuma uygun olup tarafımızdan uzmanlıkla monte edilmektedir. Güvenlik ve kullanıcı memnuniyeti tarafımızdan garanti edilmektedir. Yaşam kalitenizin artışını diliyoruz. BLM kaldırma platformu ile engelli ve tekerlekli sandalye kullanan insanlar 100 cm’ lik yükseklik farklarını güvenilir bir yapıda geçebilmektedir. Engelli asansör sistemleri hidrolik veya vidalı olarak 1/1 direk askı veya 1/2 endirekt askı sistemi ile çalışır. Tüm ölçü ve gereksinimler standartları karşılayacak şekilde tasarlanır, uzun ömürlü ve estetik bir yapıya sahiptir. Kuyusuz tasarlanabilen asansörler kompak bir tasarıma sahiptir. Kurulum için uygun alan keşfine göre iç mekan ya da dış mekan tasarımları yapılabilir. Bazı model engelli asansörü için kuyu gereksinimi 11 cm dir. Bu durum kuyu oluşturulamayan düz zemine kurulum yapılarak 11 cm rampa oluşturulması ile’de asansör kabinine geçiş sağlanmaktadır.
bottom of page